West Coast Trek with visit to Barentsburg

Har du vært i Russland? 

Den russiske gruvebyen Barentsburg er lokalisert 50 km fra Longyearbyen og under ditt besøk vil du oppleve ekte russisk kultur.

Denne fire dagers turen byr på unike naturopplevelser med det arktiske lyset, russisk kultur og et møte med Svalbards rike historie.

For å nå Barentsburg vil vi kjøre båt langs kysten gjennom en av Spitsbergens største fjorder, Isfjord. Etter å ha passert Kapp Heer, kommer vi til det aktive gruvesamfunnet og vil se en blanding av moderne og tradisjonelle tre bygninger fra sovjettiden.

Vi nyter en ekte russisk aften på den Røde Isbjørn og overnatter på hostellet før vi starter med selve fotturen.

Etter ei god natts søvn med moderne komfort starter vi å gå fra helikopterbasen nær veis ende på Kapp Heer langs den fredfulle kystlinjen til Isfjorden.

Det er en spektakulær utsikt over fjorden med bratte fjell og breer i det fjerne. Vårt første camp sted er på Kapp Laila. Hele gruppen vil ta del i de daglige rutinene med å sette opp telt, lage mat og være isbjørnvakt om natten.  

Senere på turen vil vi ha muligheten til å utforske fascinerende kulturminner langs ruten vår, vi passerer restene av en russisk bosetning i Coles Bay, et historisk sovjet gruvesamfunn som ble forlatt i 1960. 

Vi går langs den gamle jernbanen som ble brukt til å transportere kull mellom Coles Bay og Grumantbyen, en annen liten forlatt by blant de bratte fjellsidene mot kysten. 

Sammen med Grumant, var Coles Bay en av de største gruve byene på Svalbard under den kalde krigen. På slutten av 50-tallet hadde over 1000 mennesker deres hjem og arbeid i dette området. I dag er det kun noen få hus og ruiner igjen og vi setter camp vår tredje natt like etter Grumantbyen. 

Neste dag går vi over fjellene på vei til Bjørndalen hvor vi vil bli hentet med bil etter vår fire dagers tur og bli fraktet tilbake til Longyearbyen.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020