Lyngen Chalet

Denne hytten er en skjult skatt, mindre enn 100 km fra Tromsø. Mellom hav og fjell får du en spektakulær panoramautsikt over Ullfjorden.

Selv om Lyngsalpene er kjent for sin spektakulære natur er man utenfor ‘turistløypa’. Det er kun et par små isolerte hus langs fjorden som tatt ut fra et eventyr. 

Bygd ved foten av Jiehkkevarri Fjellet (1833 m) det høyeste punktet i Troms fylke er hytten et perfekt utfarts punkt for alpine eventyr. 

Det er et bredt utvalg av aktiviteter i alle sesonger som alpintur, fjellklatring og fotturer for alle nivå. Samt fisking, kajakkturer, snøscooterturer, hvalsafari og hundesledeturer. 

Troms er verdenskjent for å være et utmerket sted å oppleve nordlys fra oktober til mars. Lyngen Chalet har minimalt lysforurensing og er et godt sted for en fin nordlys opplevelse og for ivrige nordlysfotografer. 


Om du ønsker å bare leie hytten og booke aktiviteter på egen hånd er opp til deg! 

Vi tilbyr organisering av unike naturopplevelser i og rundt Lyngsalpene for 5-7 dager.


Guidet tur tilbud:

·         Alpin ski eller trugeturer (UIAGM guide) fra mars-mai.

·         Fottur (arktisk naturguide) fra juli til september.

·         Sightseeing tur i nærområdet for daglige aktiviteter (hundeslede, hvalsafari, fiske, nordlys safari og snøskutertur) fra oktober til mars.

Det er minimum 5 dagers leie av hytten for private grupper.

Lyngen Chalet


Hytten har 2 etasjer med totalt areal på 99 kvm. Hytten er fullt møblert og har 8 soveplasser fordelt på tre soverom og stuen. 

Hovedstuen har vedfyrt ovn for lune kvelder når en nyter panoramautsikten. Det er åpen kjøkken løsning fullt utstyrt med kjøleskap, oppvaskmaskin, kaffetrakter og alt man trenger for å lage gode måltider.

Det er ingen TV i hytten men Wifi, for at du skal kunne sjekke siste status på din vær og nordlys app.

Baderommet er stort og har dusj med varmt vann og varmekabler i gulvet. Det er også vaskemaskin og tørketrommel. 

Utenfor er det en fin platting med grill og sitteplasser med ildsted.

Komme dit:

Kjør E8 sør fra Tromsø - 50 km til Laksvatn. Langs veien vil du passere Fagernes og Sørbotn. Ta av E8 i Laksvatn og fortsett nord langs FV 7900 - 40 km fra Lakselvbukt mot Jøvik. Lyngen Chalet ligger ved Olderbakken - 7 km sør for Jøvik på øst side av veien.

Adr: Jøvikveien 1207

        9043 Jøvik

GPS koordinater N 69°34’45’’, E 19°45’21’’.

Map
Horn Media 2020