Voyage in the Arctic

Denne opplevelsen på det arktiske øyriket Svalbard er en unik mulighet til å utforske det arktiske miljøet som er i rask endring. Turen er en enestående sjanse til å reise gjennom, og lære om, et landskap som få har muligheten til å oppleve.

Komfortable ombord i Arctica II seiler vi forbi brefronter, snirklete kystlinjer og sjøis, alt under midnattssolen. Under den polare sommeren kommer millioner av fugler til Svalbard for å hekke, og vi ser ofte hval, hvalross, sel og isbjørner. Denne seilturen gir mulighet til å la seg imponere av Svalbards unike og storslåtte landskap og koble seg av hverdagslivets mas.

Rute:

Dag 1 — Den første dagen våkner dere i Longyearbyen og kan slappe av med en hyggelig frokost. Det vil være tid til å gjøre de siste forberedelsene før guidene henter dere, og dere drar sammen til havna i Longyearbyen. På havna møter vi kapteinen og gjennomgår sikkerhetsrutinene ombord. Deretter laster vi bagasjen om bord i Arctica II. Arctica II er en svært komfortabel 62 fot seilbåt i stål. Den har motor samt en gummibåt for å gå i land. Arctica II har fem lugarer, hver med eget bad (dusj, vask og toalett), komfortable senger og oppbevaringsplass til privat utstyr. Arctica II har varmt vann på alle bad og en fullt utstyrt bysse. Båtens øverste dekk består av styrhuset og en oppvarmet salong (samlingssted) med panoramavinduer. Slik kan man nyte landskapet mens man seiler. I tillegg har Arctica II god plass ute på dekk. Det gir utmerkede muligheter til å se etter dyreliv og samles til måltider når været tillater det. Denne seilbåten er bygget spesielt til å seile i polare strøk. Det gir muligheten til å seile til øde områder og utforske drivisen på en sikker og komfortabel måte.

Vi etablerer oss i om bord båten og seiler vestover, ut av Isfjorden og nordover gjennom Forlandsundet. Forlandsundet er sundet som skiller Spitsbergen,  Svalbards største øy hvor Longyearbyen ligger, og Prins Karls Forland, Svalbards vestligste øy langs Spitsbergens vestkyst. Denne første reisedagen seiler vi gjennom vakre Isfjorden med dens karakteristiske lagdelte platåfjell.

På kvelden lager guidene gode og sunne middager, og vi samles enten i salongen eller ute på dekk for å spise, avhengig av været. Hvalrosser benytter ofte liggeplasser i Forlandsundet, og hvis vi er heldige, kan vi ankre opp ikke langt unna dem.

Dag 2-6 — Hvor vi seiler de neste dagene vil være avhengig av dyrelivet, isforholdene og gruppens ønske. Guidene forholder seg til både kapteinen og gruppen for å få det meste ut av turen.

Den første halvdelen av turen drar vi nordover på utkikk etter sjøis. Det er i isen det er høyest sannsynlighet for å se isbjørn. Selv om det er flott å se en isbjørn i sine naturlige omgivelser, kommer vi til å se mange andre typer dyreliv på turen. Vanligvis ser vi hval, sel og hvalross samt besøker hekkekoloniene til sjøfugl som hvert år kommer til øyriket i høye antall. Det er ikke uvanlig å se polarrev og svalbardrein. Reinsdyrene på Svalbard er en egen rase, nærmest beslektet med den kanadiske karibuen.

Spitsbergen fikk navn etter de taggete fjellene som karakteriserer den nordvestlige delen av øyen. Vi kommer til å tilbringe flere dager i denne delen av Spitsbergen, i fjorder omgitt av høye fjell og isbreer som fyller dalene. Denne delen av Spitsbergen er virkelig en spesiell opplevelse da landskapet er veldig forskjellig fra det man ser ved Longyearbyen og i Isfjorden.

Den andre delen av turen begynner vi å seile sørover mot Isfjorden igjen. På vei sørover får vi muligheten til å utforske de fjordene vi ikke besøkte på veien nordover. Man kan tilbringe et helt liv med å utforske den sammensatte kystlinjen. Den eksakte ruten vi velger er avhengig av værforholdene, dyrelivet og gruppens interesser.

Under hele turen vil vi prioritere å gå på land for å utforske strender, øde fangsthytter og fjell med panorama over fjordene. Svalbard er rik på historier om menneskets utforskning og ikke minst overlevelse. Etterlatenskaper som hvalfangst steder, fangsthytter og gruver ligger spredt på øyriket og forteller historien og menneskets tilstedeværelse på øyriket. Når vi går på land, vil turene vi velger bestemmes av snøforholdene og gruppens samlede kapasitet. I tillegg til å bruke gummibåten til å gå på land, kan den brukes til å nærme seg dyreliv, se på hval og nærmere utforsking av fjorder og isfjell.

Dag 7-9 (bare 10 dagers tur) Turen som varer i en uke tar oss til Liefdefjorden. Den lengre ekspedisjonen gjør at vi kan seile videre til kysten av Nordaustlandet og drivisen. Her er det enda større sjanse til å se isbjørn. Vi fortsetter inn i området hvor luftskipet “Italia ” krasjet på isen i 1928. Dette er hvor den største søk- og rednings ekspedisjonen i Arktis noensinne fant sted. Vi har mer tid til å utforske dette storslåtte øyriket før vi vender tilbake til Longyearbyen.

Den siste dagen: Vi våkner opp i Isfjorden og seiler mot Longyearbyen. Vi legger til kai på formiddagen eller tidlig på ettermiddagen, og vi står for transport tilbake til hotellet i Longyearbyen.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020