Alpine Ski Touring in Van Mijenfjord

Fjella i den sørlige delen av Nordenskiöldland er en drøm for dem som liker å stå på ski eller å gå på truger. Fjella er kjente for variasjon og vakre traséer.  På denne turen får du virkelig utforsket Svalbards villmark. Det er nesten endeløse rutevalg hvor du finner urørt snø. Denne turen kan skreddersys etter gruppen nivå og interesser.

Vær med ei uke på denne magiske plassen med oss!

Reisen gjennom et variert vinterterreng, setter deg i kontakt med Svalbards urørte natur og villmark .Etter aktive opplevelser på dagtid, trekker vi oss tilbake til ro og stillhet i den koselige hytta Slettebu. Her kan du oppleve Svalbards villmark. 

Hytta er oppvarmet og komfortabel, men har ikke moderne fasiliteter som toalett, dusj eller rennende vann.

Hytta Slettebu ligger svært øde til, i den sørlige delen av Nordenskiöldland. Den ligger midt i den hvite villmarken, mellom fjord og fjell, hvilket gir flotte muligheter til å se dyreliv uten å gå ut av hytta.

Turen starter med forberedelser og pakking. Deretter kjører vi snøscooter 65 kilometer sør for Longyearbyen. Vi kjører via Reindalen, en av Svalbards største og mest spektakulære glasiale daler.  Etter å ha krysset Reindalen kjører vi opp på Slakbreen, før vi kjører ned til Van Mijenfjorden til hytta.

Noen gjester må kjøre snøscooter, så erfaring med motorsykkel eller sertifikat på bil er anbefalt.


Hytta Slettebu ligger bare 20 meter fra strandlinjen og har fabelaktig utsikt utover Van Mijenfjorden, ulike daler og de omkringliggende fjella. Den unike plasseringen tilbyr fantastiske muligheter til å utforske området. 

Vi tilbringer hver dag ute under dette eventyret. Sammen med guiden utforsker vi det varierte terrenget området tilbyr, bestiger topper, krysser daler, finner veien gjennom morener og opp på breer. Hver kveld trekker vi oss tilbake til den varme og koselige hytta, Slettebu. 

Fjella i dette området, Gustavfjellet, Skalken, Lundgrenfjellet og Aspelintoppen, er alle over 1000 meter høye og gir praktfull utsikt over Van Mijenfjorden og den østlige delen av Spitsbergen. Kortere avstander kan vi tilbakelegge med snøscooter, om vi ønsker å ta en dagtur i et område litt lengre unna.

Når isforholdene tillater det, kan vi krysse Van Mijenfjorden over til Paulabreen og nyte den gnistrende brefronten. 

Fra slutten av mars har Svalbard dagslys 24 timer i døgnet, midnattssol, og man kan være ute lenger enn andre steder der sola går ned. Dette er noe av det beste ved å oppleve Svalbard om våren.

Selv om dette er relativt nært Longyearbyen er dette et ganske øde område. 

Få grupper drar hit . Pust dypt, nyt stillheten og føl på ensomheten.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020