Winter Summits Krekling Lodge

Fjellene i Nordenskiöldland er en drøm for alle som liker å stå på ski, gå på truger eller fotturer i Arktis! Disse fjellene er velkjente for variasjon og vakre ruter.

På denne turen utforsker du virkelig Svalbards villmark. De finnes et uendelig antall ruter hvor du har muligheten til å kjøre i urørt snø. 

Tilbring noen dager på dette praktfulle stedet med oss! 

Å tilbringe tid i et variert vinterterreng vil knytte deg til denne urørte villmarken.  Etter aktive eventyr på dagtid, trekker vi oss tilbake i ro og fred til den koselige hytta 

Krekling Lodge. Her kan du oppleve Svalbards øde villmark uten å gi slipp på moderne komfort.

Turen starter med forberedelser og pakking. Deretter kjører vi snøscooter 35 kilometer østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalens fredelige landskap og til Kreklingpasset. Vi passerer det berømte Operafjellet, som har fått navn etter en vakker sidedal som er formet som et amfiteater.

Noen gjester bør helst kjøre snøscooter, så sertifikat på bil eller motorsykkel er en fordel.

På denne turen bor vi på hytta Krekling Lodge. Selv om den ligger bare 35 kilometer fra Longyearbyen er det et uforglemmelig sted. Her kan du kan finne ro og nyte det urørte polare landskapet.  Hytta ligger like over Kreklingpasset,  og har praktfull utsikt mot fire ulike daler og ryggen av Ottofjellet.  Den unike plasseringen tilbyr mange turmuligheter.

Under dette eventyret tilbringer vi dagene ute. Sammen med guiden utforsker vi det varierte terrenget området har å tilby, høye fjell, store daler, passasjer i morener og opp på isbreene. Hver kveld vender vi tilbake til den moderne komforten til Krekling Lodge.

Fjellene i dette området, Ottofjellet, Albert Bruntoppen, Arctowskifjellet og Lousitaniafjellet er alle høyere enn 900 meter, og har fabelaktig utsikt over Sassenfjorden og Tempelfjorden. Om det er nødvendig, kan vi bruke snøscooter for å ta dagsturer i ulike områder.


Selv om det er relativt nært Longyearbyen er dette området ganske øde. Få turistfølger drar hit. Pust dypt , nyt stillheten og føl på ensomheten.

På eventyrets siste dag kjører vi tilbake over Tellbreen og Blekumbreen. Dette området er omgitt av imponerende fjell som består av lag med sedimentære bergarter, det som den sentrale delen av Spitsbergen er kjent for. Når vi kommer til Mälardalen får vi vårt første glimt av Longyearbyen i det fjerne. 

Om du ønsker å oppleve Svalbards praktfulle landskap og overnatte i villmarken uten å gi slipp på moderne komfort, er dette den perfekte turen for deg.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020