Van Mijenfjord

Van Mijenfjorden er en av de største og mest sceniske fjordene i det sentrale Spitsbergen. Der opplever du dyreliv, endeløse daler og praktfulle isbreer.

Denne snøskuterturen på ti timer starter i Longyearbyen. Derfra kjører vi i Adventdalen og sørover til Reindalen, en av de største og mest imponerende områdene på Svalbard. Reisen fortsetter opp Slakbreen og deretter ned en labyrintaktig morene til Gustavdalen.

Så er vi ved Van Mijenfjorden. Her spiser vi en varm lunsj mens vi nyter denne flotte fjorden og polar ensomhet.

Når isforholdene på fjorden tillater det, fortsetter vi til Paulabreen på den andre siden av fjorden. Paulabreen har en flott front som ender i fjordisen. Her utforsker vi sjøisens hemmeligheter og breens enestående farger og intrikate mønster. Hvis vi er heldige, ser vi kanskje en isbjørn labbe rundt på fjordisen.

På ettermiddagen tar vi en annen rute hjem, og kommer ned til Longyearbyen fra Longyearbreen. På toppen av breen får vi et fantastisk panorama over Longyeardalen – et utsikt du sent vil glemme.

Bli med oss på en uforglemmelig reise gjennom den arktiske villmarken til Van Mijenfjorden.  Dette eventyret vil fange deg.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020