Svalbard Discovery Ultimate

Denne turen går til hjertet av Spitsbergen! Dette er en reise som utforsker Spitsbergens spektakulære landskap, rike historie og utrolige dyreliv. Reis med oss i fem dager og opplev isbreer, tilfrosne fjorder og praktfulle daler omgitt av bergtakende fjell.

Vi kjører gjennom Nordenskiöldland og videre nordøstover for å oppleve Sabineland, Bünsowland og østkysten av Spitsbergen. På den første delen av turen besøker vi den russiske gruvebosetningen Barentsburg. Her har du muligheten til å få et innblikk i bosetningens historie og russisk og ukrainsk kultur. 

Når isforholdene i Van Mijenfjorden tillater det, fortsetter vi over Fridtjofbreen og kjører langs hele fjorden til Paulabreen. Det er fantastisk å oppleve den islagte fjorden og den vakre brefronten. Her kan du oppleve total ensomhet, kun akkompagnert av lyden fra vinden og din egen pust.

På denne turen overnatter vi på hytter som ligger i Svalbards villmark. Hyttene er varme og komfortable, men de har ingen moderne fasiliteter som toalett, dusj og rennende vann. 

Hyttene våre ligger svært øde til, i den nordlige og den sørlige delen av Nordenskiöldland. De ligger midt i den hvite villmarken, mellom fjord og fjell, hvilket gir flotte muligheter til å se dyreliv uten å gå ut av hytta.

Fra slutten av mars har Svalbard dagslys 24 timer i døgnet, midnattssol, og man kan være ute lenger enn andre steder der sola går ned. Dette er noe av det beste ved å oppleve Svalbard om våren.

De neste dagene utforsker vi den ekstremt fjerntliggende østkysten av Spitsbergen. Her er det ofte mange isbjørner. Hvis vi er heldige, får vi kanskje et glimt av kongen av Arktis! 

Vi skal utforske sjøisens hemmeligheter, se de unike fargene og det intrikate mønsteret. Dette er en nesten utenomjordisk opplevelse. Vi kjører langs kysten, krysser daler, kjører over isbreer og tilfrosne fjorder omgitt av flotte fjell! 

Den andre delen av turen drar vi mot Tempelfjorden. Fjella i dette området består av sedimentære lag som har erodert til slott-aktige formasjoner. Dette området av Spitsbergen er kjent for disse formasjonene. Vi kjører gjennom trange daler hvor de sedimentære lagene som forteller om Svalbards geologi er synlige.

Den historiske fangststasjonen Villa Fredheim er ved begynnelsen av Tempelfjorden og er verd et besøk. Nordmannen Hilmar Nøis er kjent for å ha overvintret her 38 vintre! 

Terrenget vi kjører gjennom er variert og utfordrende, men har praktfull utsikt. Følelsen av mestring etter noen dager i Arktis er vel verd utfordringen. Målet er å tilbringe tiden i villmarken og nyte vakkert landskap, flott dyreliv og ensomhet. 

Lengre turer gir mulighet til å besøke fangststasjoner, rester etter vitenskapelige ekspedisjoner og etterlatte gruvebosetninger. Disse stedene viser oss Svalbards rike historie og menneskets overlevelse i Arktis.

Denne turen er god kombinasjon av å oppleve sjøisen og terrenget, som ikke er et tilbud som finnes hos andre turoperatører. Om du ønsker å oppleve Svalbards praktfulle landskap og nye rolige overnattinger i villmarken, er denne turen perfekt for deg!

NB: i tilfelle vær og snøforhold er ganske gode, kan det være en sjanse til å besøke byen Pyramiden som en ekstra bonus til reiseruten.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020