Svalbard Discovery

Opplev hjertet av Spitsbergen! Dette er en reise som utforsker Spitsbergens spektakulære landskap, rike historie og fantastiske dyreliv. Reis med oss på et firedagers arktisk eventyr og opplev isbreer, tilfrosne fjorder, og spektakulære daler omgitt av ville fjell.

Vi kjører gjennom Nordenskiöldland for å komme til Sabineland. Der utforsker vi østkysten av Spitsbergen. På den første delen av turen passerer vi det russiske gruvesamfunnet Barentsburg. Her kan du få en liten oversikt over bosetningens historie og russisk og ukrainsk kultur. 

Hvis isforholdene i Van Mijenfjorden tillater det, fortsetter vi over Fridtjofbreen og kjører langs hele fjorden til Paulabreen. Tilfrosne fjorder og brefronter er en fabelaktig opplevelse. Her kan du oppleve total ensomhet, kun akkompagnert av lyden av vinden og din egen pust.

På denne turen sover vi på hytter i Svalbards villmark. Hyttene er oppvarmede og komfortable, men det finnes ingen moderne fasiliteter som toalett, dusj eller rennende vann.

Hyttene våre ligger svært øde til, i den nordlige og den sørlige delen av Nordenskiöldland. De ligger midt i den hvite villmarken, mellom fjord og fjell, hvilket gir flotte muligheter til å se dyreliv uten å gå ut av hytta.

Fra slutten av mars har Svalbard dagslys 24 timer i døgnet, midnattssol, og man kan være ute lenger enn andre steder der sola går ned. Dette er noe av det beste ved å oppleve Svalbard om våren.

De neste dagene bruker vi på å utforske den øde østkysten av Spitsbergen. Dette området er kjent for sin konsentrasjon av isbjørn. Hvis vi er heldige, møter vi kanskje kongen av Arktis! 

Vi skal utforske isens hemmeligheter, se de unike fargene og det intrikate mønsteret. Det er en nesten utenomjordisk opplevelse. Ruten følger kysten, gjennom daler, over isbreer, og tilfrosne fjorder mens vi hele tiden er omgitt av flotte fjell. 

På turens siste dag kjører vi til Tempelfjorden. Fjella i dette området består av lag med sedimentære bergarter. Gjennom erosjon har de fått de flotte slott-aktige formasjonene som området er kjent for. Vi kjører gjennom trange daler hvor de sedimentære lagene som utgjør Svalbards geologi er synlige.

Den historiske fangststasjonen Villa Fredheim ligger ytterst i Tempelfjorden og er verd et besøk. Nordmannen Hilmar Nøis er berømt for å ha overvintret her 38 vintre! 

Turen går gjennom et variert og krevende terreng, men med praktfull utsikt. Følelsen av mestring etter noen dager i Arktis er vel verd utfordringen. Målet er å tilbringe tiden i villmarken og nyte fantastisk landskap, flott dyreliv og ensomhet.

Denne turen er god kombinasjon av å oppleve sjøisen og terrenget, som ikke en et tilbud som finnes hos andre turoperatører. Om du ønsker å oppleve Svalbards praktfulle landskap og nye rolige overnattinger i villmarken, er denne turen perfekt for deg!

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020