Ski Crossing of Nordenskiöldland

Denne ukelange skituren gjennom hjertet av Nordenskiöldland er et klassisk Svalbard-eventyr! Vi går på ski med pulk gjennom Nordenskiöldland Nasjonalpark, den nyeste av Svalbards Nasjonalparker. Turen går over isbreer og gjennom variert berglendt terreng. I denne villmarken får man virkelig være i fred og kjenne på ensomheten, for dette området er stengt for motorisert trafikk.

På turen sover vi i telt i seks netter. Turen krever at du er i god fysisk form, har erfaring med å overnatte i telt på vinteren og gode skiferdigheter. 

Forholdene kan være utfordrende og det er viktig at vi jobber sammen som et lag. Alle turdeltakere trekker sin egen pulk og tar del i daglige leirrutiner som å forberede middag og vann, sette opp og ta ned leiren etc. Hver natt får du ta del i en ekte arktisk opplevelse: bjørnevakt, som vil si å være våken en periode om natta, og være på utkikk etter isbjørn. Kanskje ser du nordlys, eller midnattssol! 

Når alle forberedelsene er gjort og vi har pakket pulkene og sekkene, blir vi transportert til slutten av veien i Adventdalen, i nærheten av Gruve 7. Derfra begynner vi å gå på ski mot sørøst, inn i nasjonalparken.

I dette området er det mangfoldige isbreer, og fjella her rager 800 til 1200 meter over havet.

Vi går på ski gjennom daler, over isbreer og gjennom morener. Om vi finner et sted vi liker spesielt godt, kan vi velge å slå leir og utforske området uten pulkene. Alle deltakerne må jobbe sammen med guiden i valget av den mest interessante ruten basert på været og snøforholdene. 

Fra slutten av mars har Svalbard dagslys 24 timer i døgnet, midnattssol, og man kan være ute lenger enn andre steder der sola går ned. Dette er noe av det beste ved å oppleve Svalbard om våren.

Selv om Nordenskiöldland er relativt nært Longyearbyen, er dette et ganske øde område.  Få grupper reiser hit. Pust dypr, nyt stillheten og føl på ensomheten.


Denne turen er en flott kombinasjon av isbre og land, en kombinasjon som sjelden tilbys av andre turoperatører. Om du ønsker å oppleve Svalbards fantastiske landskap på ski og overnatte i villmarken, er dette turen for deg.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020