Skansbukta Trekking

Er du klar til å oppleve forrevne kyster, gå på trekking mellom imponerende fjell og sove i den arktiske villmarken? Bli med til vår basecamp i Skansbukta for ditt livs eventyr

Skansbukta er en liten bukt i Billefjorden, omringet av festning-liknende fjell, dype daler og kulturminner fra tidligere århundrer.  Dette er Svalbard på sitt beste! Skansbukta ligger bare halvannen time med polarsirkelbåt unna Longyearbyen. 

Basecampen vår i Skansbukta ligger på stranda med praktfull utsikt utover Isfjorden. Den første dagen, etter å ha satt opp leiren, tar vi oss en kort tur for å bli kjent med området. Etter det kan vi begynne å finne rytmen i det arktiske livet

En typisk dag i Skansbukta starter med en deilig frokost etterfulgt av en dagstur til ulike områder i det omkringliggende området. Under dagsturene går vi i fjell som gir fantastisk utsikt, trange canyoner full av hekkende fugler og den massive brefronten til Nordenskiöldbreen. Vi går til de innerste delene av dalene for å se dramatiske fosser, lete etter fossiler, krysse små elver og gå på isbreer

Terrenget er variert og utfordrende, men det flotte landskapet, utsikten og følelsen av mestring etter en dag i Skansbukta gjør det verd utfordringen. Målet er å tilbringe tid i den arktiske villmarken og nyte vakker natur, flott dyreliv og ensomhet.

Under turen får du anledning til å oppleve fascinerende kulturminner fra tidligere århundrer. Siden vi følger kystlinjen får vi mange muligheter til å besøke fangsthytter, rester etter vitenskapelige ekspedisjoner og historiske gruvebosetninger. Disse stedene viser oss den rike historien om menneskets utforskning og overlevelse på Svalbard.

Med båt besøker vi også gruvesamfunnet Pyramiden, en historisk sovjetisk gruveby som ble forlatt i 1998. Der vil vi få et innblikk i byens historie og den lokale kulturen som var. Den ikoniske statuen av Lenin som våker over spøkelses byen med unik arkitektur er et must å oppleve.

NB: På grunn av den nåværende situasjonen knyttet til krigen i Ukraina, vil besøk til Pyramiden, byen drevet av det russiske statsselskapet, ikke være inkludert i reiseplanen. Vennligst ta dette i betraktning når du bestiller en tur hos oss og takk for forståelsen!

Fordi Svalbard har midnattssol om sommeren kan vi være ute lenger enn i områder hvor sola går ned. Dette er noe av det beste med å være i Skansbukta om sommeren

På kveldene tilbereder og spiser vi varme, gode måltider sammen. Hver natt, får du ta del i en ekte arktisk opplevelse: bjørnevakt, som vil si å være våken en periode om natta, og være på utkikk etter isbjørn under midnattssola.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020