Opera Trek with Krekling Lodge

Nyt fire dager med uforglemmelige fotturer over langstrakt tundra, isbreer og fjelltopper.

Turer med variert terreng bringer deg nærmere den urørte naturen og dyrelivet på Svalbard. Etter aktive eventyr på dagtid, trekker vi oss tilbake til ro og fred i koselige Krekling Lodge.

Her kan du oppleve Svalbards ville og øde natur uten å gi avkall på moderne komfort.

Turen starter ved slutten av veien nær Gruve 7 og følger den stille Adventdalen. Denne dalen er karakteristisk for Svalbard og gir muligheten til å lære litt om økosystemet i tundraen.

Lengre inn i dalen kommer vi til et nettverk av mindre elver, og vanligvis er det mange reinsdyr her. Vi passerer det berømte Operafjellet som har fått navn etter sin flotte dal som er formet som et amfiteater.

På denne turen bor vi på Krekling Lodge. Selv om det bare er fem timer å gå fra Longyearbyen, er det virkelig et uforglemmelig sted hvor du kan finne ro og nyte de urørte polare omgivelsene. Hytten ligger like over Kreklingpasset og har fabelaktig utsikt til fire daler samt ryggen av Ottofjellet. Den unike plasseringen byr på mange turmuligheter.

På dette eventyret tilbringer vi dagene ute. Sammen med guiden utforsker dere det varierte terrenget som området har å by på, bestiger fjell, krysser daler og finner veien gjennom morener og opp på isbreer. Hver kveld vender vi tilbake til hytten og nyter innendørs komforten til Krekling Lodge.

Fjellene i området, Ottofjellet, Albert Bruntoppen, Arctowskifjellet and Lousitaniafjellet, ruver alle over 900 moh og gir storslått utsikt over Sassenfjorden og Tempelfjellet.


Selv om det er relativt nært Longyearbyen, er dette et område med få besøkende. Det gir gode muligheter til å se på dyrelivet i fred og ro. Pust dypt, nyt stillheten og kjenn på ensomheten.

På eventyrets siste dag returnerer vi over Tellbreen og Blekumbreen. Området er omgitt av de sedimentære bergartene som det sentrale Spitsbergen er kjent for. Når vi kommer til Mälardalen får vi øye på Longyearbyen i det fjerne. Hvis vi rekker det, kan vi besøke restene etter gruvedriften på Hiorthhamn og Advent City.

Den siste utfordringen er å krysse elvedeltaet i Adventdalen, et nettverk av elver som renner ut i fjorden.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020