Nordenskiöldtoppen Trekking

Det høyeste fjellet i området rundt Longyearbyen - 1051 meter over havet. Vil du på en utfordrende fottur i variert terreng med den mest spektakulære utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt, er Nordenskiöldtoppen turen for deg.

Ut fra vær og føre starter vi turen ved historiske Taubanesentralen eller Sverdrupbyen, når det er mulig tar vi med våre grønlandshunder, men noen ganger er de ute på lengre turer som isbjørnvakt. 

På denne fotturen vil vi se mye flora og lære om geologiske formasjoner og komme nært på Svalbard reinsdyr. 

Etter omlag 45 minutters gange oppover gjennom Tverrdalen, går vi over til den labyrint lignende morenen ved Platåbreen. Herfra fortsetter turen til topps langs en smal rygg og vi er omgitt av vidstrakt utsikt helt til vi når toppen.

Vi nyter en varm lunsj med fullt overblikk til Isfjorden ved en historisk værstasjon hvor vi kan søke ly fra vind. Vi går ned og terrenget varierer. Om turen startet ved Taubanesentralen ender den i Sverdrupbyen, den eldre delen av Longyearbyen. 

Dette er en populær fottur for lokalbefolkningen - når du opplever den enorme frihetsfølelsen du får av å stå på toppen av Nordenskiöldtoppen vil du skjønne hvorfor!

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020