Isfjord Trekking

Nyt fem dager med trekking langs kysten av Isfjorden og Sassendalen!

På denne turen går du over praktfull tundra omgitt av vidstrakte fjorder og bergtakende fjell.

Den første dagen henter vi deg ved ditt hotell i Longyearbyen. Deretter har vi en gjennomgang av turen, samt informasjon om utstyr og en sikkerhetsgjennomgang.

Så starter eventyret vårt med en timinutters kjøretur med båt til den andre siden av Adventfjorden. Etter å ha blitt satt av på stranda går vi mot Revneset. På veien passerer vi kulturminner og de historiske stedene Hiorthamn og Advent City. Begge stedene er flotte eksempler på tidlig gruvedrift på Svalbard.

Vi fortsetter turen langs ryggen av Forkastningsfjellet. Utsikten mot Isfjorden er utrolig, med forrevne fjell og isbreer i det fjerne. Den første natta tilbringer vi i Carolinedalen. Alle må ta del i de daglige rutinene med å sette opp telt, tilberede måltider og ha bjørnevakt om natta.

Dag to går vi mot Deltaneset, som er velkjent for sine marine fossiler fra juratiden, inkludert rester av svaneøgler.  Så går vi mot Diabas, som er et steinete framspring av vulkansk stein bebodd av hekkende sjøfugl.  Her er hekker polarlomvi, teist, lundefugl og andre, overvåket av rovdyret polarmåsen. Her ser man tidvis rev som er på jakt etter kyllinger og egg. Etter Diabas setter vi opp vår andre leir ved Elveneset. Derfra har vi direkte utsikt mot Tempelfjellet med sine karakteristiske tempelaktige former.

Den tredje dagen vender vi nesen mot innlandet og går gjennom De Geerdalen. Her ser man reinsdyra som gresser på tundraen. Denne delen av turen går gjennom et åpent landskap omgitt av høye fjell gravd ut av et kompleks nettverk av isbreer og elver.

Etter trekkingen gjennom De Geerdalen når vi Krekling Lodge i Kreklingpasset, ei flott hytte med panoramautsikt mot fjella. Der tilbringer vi to netter, og nyter en hviledag med en kortere tur. 

Den femte og siste dagen følger vi elva gjennom Helvetiadalen. De fleste elvene på Svalbard er grunne. De starter under isbreene og består av ett hovedelveleie og mange småelver. For å nå dagens endestopp krysser vi et slikt nettverk av elver for å komme til den andre siden av Adventdalen. På ettermiddagen kommer vi frem til bilveien ved Bolterdalen, like ved Gruve 7 (den eneste norske kullgruva på Svalbard). Der blir vi hentet med bil og kjørt tilbake til Longyearbyen. 

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020