Isfjord Safari

Utforsk Isfjordens vakre kystlinje med oss på denne firedagersturen med polarsirkelbåt!

Målet med dette eventyret er å utforske den østlige delen av Isfjorden. Vi besøker Tempelfjorden, Billefjorden og Sassenfjorden.

Vi setter opp en basecamp i Skansbukta, hvor vi tilbringer tre netter i telt. Skansbukta er en liten bukt i Billefjorden, omringet av festning-liknende fjell, dype daler og kulturminner fra tidligere århundrer. 

Basecampen vår i Skansbukta ligger på stranda med praktfull utsikt utover Isfjorden. 

På kveldene tilbereder og spiser vi varme, gode måltider sammen. Hver natt, får du ta del i en ekte arktisk opplevelse: bjørnevakt, som vil si å være våken en periode om natta, og være på utkikk etter isbjørn under midnattssola.

Under turen får du anledning til å oppleve fascinerende kulturminner fra tidligere århundrer. Siden vi følger kystlinjen får vi mange muligheter til å besøke fangsthytter, rester etter vitenskapelige ekspedisjoner og historiske gruvebosetninger. Disse stedene viser oss den rike historien om menneskets utforskning og overlevelse på Svalbard.

Uansett hvor du hviler blikket på denne turen, er du omgitt av bergtakende natur. Fra den behagelige komforten i båten kan vi se brefronter, forrevne og værbitte kystlinjer og isfjell, kanskje til og med under midnattsola. Under den polare sommeren kommer millioner av sjøfugler til Svalbard for å hekke, og vi ser ofte hval, , hvalross, sel og av og til isbjørn. Å oppleve Isfjorden med bår er en klassisk Svalbardopplevelse og en god anledning til å se et større område.

Denne turen har mange alternativer, og vi bestemmer sammen som en gruppe hva vil vil gjøre, avhengig av været, forholdene til sjøs og gruppens interesser. Vi bruker en dag på en fottur i Skansbukta. Der finnes det fosser, trange canyoner fulle av hekkende fugler. I enkelte områder finnes det også fossiler. En annen dag er satt av til å besøke Pyramiden (en nedlagt russisksovjetisk gruvebosetning) samt kjøre mellom isfjell foran brefronten til Nordenskiöldbreen. Resten av tiden vil vi besøke så mange steder som mulig i Isfjorden, som for eksempel Bjonahamna, Grumant, Fredheim, Kapp Schoultz, Hiorthamn, Colesbukta og isbreer langs den nordlige delen av Isfjorden. 

NB: På grunn av den nåværende situasjonen knyttet til krigen i Ukraina, vil besøk til Pyramiden, byen drevet av det russiske statsselskapet, ikke være inkludert i reiseplanen. Vennligst ta dette i betraktning når du bestiller en tur hos oss og takk for forståelsen!

Polarsirkelbåten vår, “Stefi”, er spesielt laget for polare forhold. Den er delvis overbygget, så selv når det er kaldt og det er røff sjø er vi beskyttet og varme.

Denne turen, Isfjordsafari, er en balansert blanding av turer på land og på sjøen. Dette er noe som ikke tilbys av andre turoperatører. Hvis du vil oppleve Svalbards praktfulle natur og liker å campe, er dette en perfekt tur for deg.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020