Hiorthfjell Trekking

Bli med på en uforglemmelig dag til toppen av Hiorthfjellet!

Selv om fjellet er nær Longyearbyen er det ikke mange guidede gruppe turer dit, noe som gjør muligheten til å oppleve ro og ensomhet i møte med uforstyrrede arktiske dyr og fugler stor. 

Den første delen av turen krysser vi Adventfjorden med båt for å komme til Hiorthhamm, som er startpunktet. Turen starter rolig, 15 min gange fra stranden. Når det er mulig tar vi med våre grønlandshunder, men noen ganger er de ute på lengre turer som isbjørnvakt.

Det blir raskt bratt og det er ingen stier å følge - vi skal 928 moh! 

Like før passet mellom Hiorthfjellet og Adventtoppen blir det tyngre å gå. Ustabile, spisse steiner krever at du har gode fjellstøvler og solid balanse. Fra passet til toppen er utsikten over Adventdalen, Isfjorden og Longyearbyen nydelig og vel verdt strevet. 

På toppen tar vi en lang pause og spiser en varm lunsj. Tilbaketuren går den samme veien, og hvis vi har tid, besøker vi Hiorthhamn med sine gamle kulturminner fra tidligere gruvedrift.

Det er en uforglemmelig tur med magisk utsikt fra historiske Hiorthfjellet - Du må være i god form og villig til å svette!

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020