East Coast Wilderness Adventure

Østkysten av Spitsbergen er en av planetens mest øde områder og tilholdssted for mange av Svalbards isbjørner. Bli med oss på et tredagers eventyr hvor vi utforsker sjøisen og isbreer i ett av Svalbards mest spennende områder.

Dette er en autentisk arktisk opplevelse hvor du tilbringer to netter i et oppvarmet telt ved den øde kysten av Storfjord, fjorden som skiller Spitsbergen fra Edgeøya og Barentsøya. Dette er området hvor det er størst sjanse for å møte isbjørn, kongen av Arktis.

Dette er en tur for dem som ønsker å oppleve Arktis uten å sove inne. 

For å delta på denne turen må du være i god fysisk form og ha erfaring fra utendørs vinteraktiviteter.  

På grunn av østkystens øde beliggenhet ligger det mange forberedelser bak dette eventyret. 

Turen starter med forberedelser og pakking. Deretter kjører vi til Mohnbukta . Turen til Mohnbukta er en snøskutertur på rundt 100 kilometer gjennom den sentrale delen av Spitsbergen. 

Denne delen av reisen tar fem til seks timer når forholdene er gode. Vi kjører forbi flotte fjell og daler og over isbreer. Med ujevne mellomrom stopper vi, nyter utsikten og strekker på beina. 

I Mohnbukta setter vi opp leiren flere hundre meter fra sjøisen. Alle turdeltakere må hjelpe til med å sette og ta ned leiren. Hver natt får du også ta del i det Arktiske eventyret «bjørnevakt», som handler om å være våken og se etter isbjørner som skulle nærme seg leiren. Kanskje ser du nordlys!

Forholdene kan være utfordrende, og det er viktig at hele gruppen jobber sammen som et lag.

Leiren består av et oppvarmet fellestelt hvor vi spiser og koser oss sammen. Om natten bruker vi det samme teltet til å sove i. Med reinsdyrskinn og liggeunderlag har vi det behagelig gjennom hele natta.

Leirens unike plassering gir oss flotte muligheter til å utforske landskapet og uansett hvor du ser er utsikten praktfull. Fjorder omgitt av bratte fjell og isbreer som fyller dalene. Fra salen på skuteren kan vi nyte brefronter, 

kyst- og strandsoner og isfjell, omgitt av det spesielle arktiske lyset. Du vil få oppleve total ensomhet, med kun lyden av vinden og din egen pust.

Avhengig av isforholdene reiser vi langs kysten i håp om å kanskje se en isbjørn. 

Vanligvis finner vi mange isbjørnspor. Om vi er heldige får vi kanskje se ei mor med isbjørnunger.  

Vi utforsker sjøisens hemmeligheter med de unike fargene og intrikate mønster. Når vi står foran brefrontene ser vi den praktfulle blå veggen av is. Å oppleve isen er en nesten utenomjordisk opplevelse som du vil huske lenge. 

Den tredje dagen reiser vi fra østkysten med kurs mot Longyearbyen. Når vi kjører opp den lange isbreen Hayesbreen, får vi en fabelaktig utsikt over østkysten mot Edgeøya. Etter å ha kjørt over Rabotbreen kommer vi inn i en labyrintaktig morene. Det hele ser ut som en annen planet.

Herfra fortsetter vi gjennom Sassendalen, Eskerdalen, og Adventdalen hvor Longyearbyen ligger. Denne utfordrende turen til Østkystens villmark er en skjellsettende opplevelse og vi håper du vil være med oss på dette eventyret!

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020