Atomfjella Alpine Ski Touring

Atomfjella er en drøm for skikjørere fra hele verden. Disse fjella er Svalbards høyeste, 

og er kjente for sin fjerne beliggenhet og bratte kløfter. Mange av disse forrevne fjella er fremdeles ubesteget. Tilbring ei hel uke på ski med oss på denne fantastiske plassen!

I Atomfjella får du virkelig utforsket Svalbards villmark, og det er uendelig mange ruter hvor du har muligheten til å stå på ski i urørt snø.

Siden leiren vår i Atomfjella ligger så øde til, kreves det mye logistikk i forberedelsene til dette eventyret.  Turen starter med forberedelser og pakking. Deretter må vi kjøre 165 kilometer på snøskuter, gjennom den sentrale delen av Spitsbergen, fra Longyearbyen til Atomfjella. Denne delen av turen kan ta fem til seks timer når forholdene er gode. Vi kjører gjennom flotte fjellandskap og over isbreer. Det blir lagt inn noen pauser for å nyte utsikten og strekke på beina.

Under gode værforhold er denne kjøreturen verd hele reisen. 

Den vanlige ruten strekker seg 100 kilometer over det massive breplatået Lomonosovfonna som ligger på mellom 800 og 1200 meter over havet. 

Om værforholdene ikke er gode, kan denne kjøreturen bli en utfordrende opplevelse hvor man kjører i whiteout hele dagen. Spesielt om det er vind og nedbør. Noen gjester må kjøre snøskuter og sertifikat på bil er påkrevd. 

Leiren i Atomfjella ligger på Gallerbreen, på 900 moh., og er omringet av taggete fjelltopper og bratte kløfter. Dette er et sted man ikke klarer å forestille seg. 

Selve leiren består av ett stort og flere mindre telt. Det store teltet er oppvarmet og er hvor vi spiser og slapper av sammen. De mindre teltene er utstyrt med reinsdyrskinn og liggeunderlag, og er hvor vi sover. Hver natt får du ta del i en ekte arktisk opplevelse: bjørnevakt, som vil si å være våken en periode om natta, og være på utkikk etter isbjørn under midnattssola.

Når vi er kommet frem til leiren, returnerer snøskuterne til Longyearbyen. Seks dager senere kommer de tilbake og plukker oss opp. 

Atomfjella byr på et stort område med variert terreng som vi kan utforske. Vi velger alltid spennende ruter som er passelig utfordrende for gruppen. Høyden på fjellene i dette området varierer mellom 1400 og 1700 meter, og de fleste dagsturene vil gå opp til rundt 1200 moh.

Hver morgen diskuterer vi dagens rute. Denne avhenger av været, snøforholdene og gruppens kapasitet. Gjennom uka i Atomfjella kommer vi til å bestige mange fjell, inkludert Perriertoppen, det høyeste fjellet i Atomfjella.

Den siste dagen rydder vi leiren, og pakker alt utstyret vårt på sledene før snøscooterne fra Longyearbyen kommer for å hente oss.  

Vi regner med å være tilbake i Longyearbyen rundt klokka 20.

Terms & ConditionsBetingelser og vilkårTermini & CondizioniMap
Horn Media 2020